Sofreh Aghd

Sofreh Aghd in Nederland, Belgie, Duitsland en Zwitserland!

Uw bruiloft is een bijzondere tijd waar je van moet genieten met volle teug. Bij ons hoeft u niet te stressen over de decoratie van uw sofreh aghd. We zullen al uw ideeën en wensen uitvoerig bespreken, dan zullen uw droom sofreh ontwerpen. Als u ons het startsein geeft, zullen wij al uw dromen waar laten maken.

U kunt gewoon achterover leunen en genieten van de smaak van champagne en genieten van de rozengeur.

Basistarief: €450,- inclusief Btw.

*Let op: Annulering van uw sofreh aghd is slechts mogelijk mits dit ruim een maand van te voren bedraagt.

Ga voor meer foto’s naar ons Facebook album!

omita

Sofreh Aghd – het huwelijkskleed

De Perzische Aghd, is de ceremonie van de Iraanse bruiloft. De oorsprong van dit evenement is het Zoroastrische geloof. Het Zoroastrische geloof is gebaseerd op de vier elementen van de natuur: aarde, vuur, water en wind. Wanneer het bruidspaar hun entree maakt wordt er esfand verbrand. de Esfand bits geven een aangename geur en rook vergelijkbaar met wierook. De esfant wordt verbrand om het kwaad weg te houden.

Het bruidspaar neemt plaats aan de sofreh aghd. Letterlijke vertaling – huwelijkskleed
Het kleed bevat veel items die alle symbool staan voor verschillende kwaliteiten die het paar zou hopen samen te brengen in hun nieuwe leven.

Tijdens de dienst wanneer de gelofte uitgesproken worden houden vrouwelijke familieleden een doek over het hoofd van het bruidspaar. Twee stukken van gekristalliseerde suiker in de vorm van kegels genaamd Kalleh khand* worden tegen elkaar gewreven. Het bruidspaar wordt door het suikerpoeder geneveld. Deze symbolische daad is bedoeld om het leven van het paar te veraangenamen.

Zodra het paar wordt uitgesproken tot man en vrouw vraagt de officiant om Gods zegen. De bruid en de bruidegom mogen nu elkaar kussen. Op dit punt wordt de honing ook voorgelegd aan het gelukkige paar. De bruidegom doopt zijn pink in de honing en bied het de bruid aan. Zij doet hetzelfde en ze zijn verzekerd van een zoete en gelukkig leven samen. Het bruidspaar steekt samen een kaars aan. Dit symboliseert het licht in hun leven samen. Snoep, koekjes en brood wordt aan de gasten aangeboden. De items van de sofreh zijn gezegend en brengen geluk.

Symbolen Sofreh Aghd

-Een grote spiegel Om licht en helderheid te brengen in de toekomst
-Kaarsen vuur en energie
-Schaal met zeven kruiden om het kwaad te verjagen
-Granaatappels en Appels Voor een vreugdevolle toekomst, granaatappels zijn vruchten van de hemel en appels symboliseren de goddelijke schepping van de mensheid
-Versierde eieren, walnoten, amandelen, hazelnoten symboliseren vruchtbaarheid
-Muntgeld symboliseert rijkdom
-Brood met fetakaas en verse kruiden symboliseert welvaart
-Kanei om het leven van het bruidspaar te verzoeten
-Heilige boek voor de zegen voor het bruidspaar
-Honing voor een gelukkig, zoet leven
-Diverse koekjes, snoep en gebak
-Rozenwater afkomstig is van bepaalde Perzische rozen genoemd Gol-e Mohammadi om de lucht de parfumeren te parfumeren de lucht.

Sofreh Aghd Nederland, Belgie, Duitsland, Zwitserland

Wij leveren onze Sofreh Aghd diensten door heel Nederland, Belgie, Duitsland en Zwitserland. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Algemene voorwaarden